-moz-border-radius: 25px 10px / 10px 25px; border-radius: 25px 10px / 10px 25px;

Pelajari sesuatu yang baru disamping memberi pengajaran buat semua (>_<)

Daripada Abu Hurairah r.a, Nabi SAW bersabda:
" Siapa yang Allah kehendaki kepadanya kebaikan, nescaya Allah mengujinya "
~Riwayat al-Bukhari~

Lirik Lagu Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan – RABBANI



Lirik Lagu Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan – Rabbani

Ahlan wa sahlan, marhaban
Ahlan wa sahlan, ya Ramadhan
Ahlan wa sahlan, marhaban
Ahlan wa sahlan, ya Ramadhan

Ramadhan menjelma lagi
Menghimpun Rahmat dan Maghfirah
Bertambah keberkatannya
Dengan amal ibadah
Diri tunduk keinsafan
Dan rasa berdosa

Bulan kemuliaan yang dikurniakan ini
Usah biarkan berkatnya
Berlalu sia-sia saja
Ia hadir bagai air bah
Membasuhi daki dunia

Sambutlah Ramadhan dengan jiwa terbuka
Seperti ketibaan orang yang kita cinta
Dengan ucapan
Ahlan Wa Sahlan Marhaban Ya Ramadhan
Hati gembira pintu terbuka
Rahmat Allah Yang maha Besar

Ditaburi mutiara hikmah Al-Quran
Lantas dibelenggu nafsu dan syaitan
Didatangkan pula Lailatul Qadar
Pengorbanan yang dibuat balasannya syurga




!!...Marhaban Ya Ramadhan...!!

!!...Marhaban Ya Ramadhan...!!

Marhaban Yaa Ramadhan..
Marhaban Yaa Ramadhan..
Marhaban Yaa Ramadhan..

Ramadhan Tiba, Ramadhan Tiba..

Marhaban Yaa Ramadhan..
Marhaban Yaa Ramadhan..
Marhaban Yaa Ramadhan..

Sebuah nyanyian Opick bertajuk Marhaban Yaa Ramadhan.. Sentiasaku pasang semenjak dua menjak neyh… (>_<) Berapa hari lagi mahu tiba Ramadhan sudaa… Subhanallah.. Kerap kali jugak aku berdoa : Allahumma Baligna Ramadhan.. Mudah2an Ramadhan kali neyh lebih baik daripada sebelumnya… Aamiin..

Ya Allah.. Alhamdulillah.. Aku begitu tidak sabar mahu menyambut kedatangan Ramadhan..!!! Terlalu excited… Macam2 suda ku prepare untuk Ramadhan kali neyh… Haha.. Nak kongsi skett…

ü  Khatam Quran 2x.. (Niat dimurnikan)
ü  Sedekah sebanyak mungkin…
ü  100x sehari berzikir & Selawat…
ü  Menghafaz at least 1 Juz’ Quran.. (Niat dimurnikan)
ü  Target study smart and pray to be a best student…

All of diz,, Aku niat Lillahi Ta’ala,, Sebab aku tahu tanpa izin-Nya, aku x dapat niat and prepare sampai macam ne sekali… (>_<) Niat dimurnikan sebab tahun sebelumnya aku tak dapat capai target tu.. Hok tu la cek tak dapat wat tuh.. Heheh.. Tahajjud tuh.. Aku rasa, aku hanya mampu niat sahaja, sebab aku tak janji dapat tahajjud selalu. Paling kurang pown, aku dapat tahajjud 4 5 kali jer… Hurm..

Aku betul2 tak sabar nak Ramadhan… Aku betul2 rasa teruja sangat2.. Aku berharap Allah mengizinkan segala niat dan usaha aku selama menanti bulan Barakah neyh… Aamiin..

Korang pown, at least kena ada to-do list jugak lerr,, Allah tak tengok hasil korang wat something tuh.. Sebaliknya, Allah tengok apa usaha korang untuk mghasilkan something.. Adakah usaha kita tu mengikut syara’?? Adakah usaha kita tu istiqamah atau tidak?? Adakah usaha kita tu sekadar mahu mndapatkan hasil atau sekali nak redha Allah dunia akhirat?? Semua ne kena fikir dan kita kenalah bersedia dari segala aspek untuk menghadapi hari2 berikutnya…

Marilah kita sama-sama mengejar redha Allah dan Rasul-Nya,,, Berhijrah ke arah kebaikan… Bagi yang belum berubah tu,,, Korang takyah nak segan-segan arh,, Anjakan paradigma pown terus takpe asal ikut seperti yang nabi ajar.. Tapi agak mustahil kalau kita terus dapat change 360 degree en..?? Agak2 arh!! Tapi saya disini berharap kita semua dapat berubah ke arah kebaikan malah lebih baik lagi… Bagi yang sudah berubah tuh.. Korang jangan pernah terniat nak kuak lentang balekk taw.. Teruskan hidup dalam bersyari’at.. Insya Allah kejayaan menanti disana…

Saya taklah hebat dalam berkata-kata, tetapi apa yang saya mahu sampaikan pada kita semua neyh.. Adalah kepentingan IMAN kepada seluruh umat Islam kini.. IMAN tu tak boleh diwarisi daripada mak bapak kita.. Kita yang kena cari, kena treasure la skett.. Susah2 luk, baru la senang2 dian.. InsyaAllah kita boleh jadi seorang mu’min yang Berjaya…

So,, Amek la kesempatan ne dalam bulan penuh Barakah neyh… Tak susah mana pown.. Kita patuh perintah Allah tanpa ada keluhan apatah lagi bantahan… Naudzubillahi min Dzalik.. Janganlah kita jadi hamba Allah yang sombong seolah-olah bumi neyh kita yang cipta en…

Rasanya itu jak lerr yang dapat saya bebelkan dalam entry kali neyh.. Apa yang baek jadikan pedoman dan apa yang buruk tu jadikan sempadan.. InsyaAllah.. Hidup akan lebih bermakna dan harmoni dengan pengajaran dan iktibar yang diambil.. (>_<)

Sehingga bertandang lagi pada entry seterusnya ekh… Bittaufiq Wannajah.. Assalamu’alaikum WBT…