-moz-border-radius: 25px 10px / 10px 25px; border-radius: 25px 10px / 10px 25px;

Pelajari sesuatu yang baru disamping memberi pengajaran buat semua (>_<)

Daripada Abu Hurairah r.a, Nabi SAW bersabda:
" Siapa yang Allah kehendaki kepadanya kebaikan, nescaya Allah mengujinya "
~Riwayat al-Bukhari~

...SaKiT TaK BeReRtI SayA lEmAh...

Mesti jadi tanda tya kenapa tajuk entry saya mcm ne..??

Sakit tak bererti saya lemah.. Lemah..?? Ya! Lemah akal.. 
Sakit tak bererti kita tak dapat berfikir dengan akal kita bukan..? Sakit tak bererti kita tak boleh atau tak dapat melakukan ibadah kepada-Nya bukan..??

Tepuk dada tanya iman..

Wokeyh then,, Actually saya ne sangat jarang sakit. Sihat walafiat arh.. Heihei..
But,, start umur saya 17 tahun.. Saya sudah mula kerap sakit.. Jangan cakap la memang start masuk sekolah lagi dah anti-body saya ne dah laen macam skett..

Bayangkan la bha, hari sukan kat sekolah saya dulu. Tak pernah2 saya pengsan and e2 la first tym saya rsa pengsan y sgt sakit sampai dada saya seperti sesak nafas..
Saya dikejarkan ke Hospital Queen Elizabeth, macam2 saya kena treat,, X-ray ler,, laser ler,, cek tekanan darah lagi,, cek  nadi,, drg amik darah saya lagi pastu pergelangan tangan saya kena cucuk jarum bagi memudahkan glukos masuk dalam saluran darah.. Tapi doktor kata xde pape..
What..??!! Tapi kenapa dada saya sakit????
Susah bha maw bernafas... Doktor ne biar betul..??

Saya cukup lemah kalau saya kena demam panas. Memang macam orang kurang karbohidrat. X selera makan dan payah nak bergerak. E2 semua jadi halangan buat saya untuk bertindak ikut apa y perlu..
Sya pernah kena selesma yang teruk sampai merah hidung sebb asyik bersin dan mata pun kemerah2an berair.. Saya juga pernah kena Migrain yang teruk sampai orng y ditugaskn untuk menjga saya pn lari pergi rumah warden semata-mata nak beritahu dia nampak kepala saya macam berdenyut2 apalagi tym tuh memang saya meraung abezz.. Jadi dia risau sangat sbb tu la pgl warden.

Korang rasanya tak kan percaya kalau saya kata saya pernah kena langgar kereta. Kan.. Kan.. Kan.. Hehe. Percayalah sesungguhnya ianya sahih dan realiti kehidupan saya. Nasib jak orang yang bertanggungjawab tuh bawa saya ke hospital dan saya berjaya diselamatkan.. (Huhuhu macam serius jak tuh.. ==')
Banyak jugak jahitan saya dapat dekat 6 jahitan gitu kat kepala. Belum siku, pinggang dan lutut.. Sebulan cuti.. Memang gila..!!! Banyak betul saya ketinggalan mata pelajaran nih..!! Bikin tekanan bha..
Baru2 jugak tahun ne saya kena cacar.. Ahaha,, sudah ler nak dekat raya ,, Huhuhuh..

Apa yang penting sekarang,, saya maw ka c taw sama kamurank.. Sepanjang saya sakit tu kan,, saya dapat banyk sangat pengajaran dan pengalaman yang mematangkan fikiran saya..
Sya dapat kenal siapa sebenarnya orang yang betul2 care dengan saya, siapa teman/kawan yang betul2 sahabat saya,, saya dapat dekatkan diri dengan mengingati ALLAH,,
Saya belajar macamna maw betul2 care dengan orang yang benar2 perlukan kita di saat2 kita dalam kesusahan..
Saya belajar bagaimana cara orang solat dalam keadaan yang sakit/tidak mampu,, Saya belajar bagaimana nak menangani masalah orang2 yang sakit ne,, dan macam2 lagi la..

Disebabkan saya tinggal kat asrama penuh, apa yang boleh saya katakan memang susah nak cari orang yang betul2 sahabat kita kat sana. Tapi, saya ada pengalaman dengan seorang sahabat ne.. Dia bukan ahli bilik saya tym tuh. Tapi korang taw ka, dia la jugak yang setia di sebelah saya sepanjang saya sakit,, Bila waktu rehat kat seklh, dia jumpa warden mnx kebenaran masuk asrama smata2 maw bagi saya minum pagi dan beri saya ubat. Dia akan pegang tangan saya dan dia bacakan Selawat syifa' sampai saya tertidur dan dia kembali ke kelas semula. Tiba je wktu solat,, dia lawat saya kat bilik rawatan dan bangunkan saya. Kalau saya x larat bangun, dia tlg wudhu'kn saya then saya sembahyang kat atas pembaringan saya..
Bila je abezz prep malam, dia lawat saya lagi dan papah saya masuk ke bilik saya untuk berehat malam tuh.
Dia selalu mengingatkan supaya saya selalu ingat ALLAH,, ini adalah Rahmat Ujian dan pasti ada hikmahnya,, Dia sering mengingatkan saya supaya makan ubat seperti yang disuruh oleh doktor trutma anti-boitik..
Dia jugak tidak lupa untuk bertanya khbar kat saya dan selalu membantu saya bila saya memerlukan sesuatu.. Tapi sayang seribu sayang.. Dia dah ada haluan dia sendiri dan kami mungkin xkan dapat bertemu lagi. Saya rindukan dia..

See..

Korang takkan dapat sahabat sebegini care dengan korang..
Korang akan menyesal bila korang tak dapat kenal sahabat korang sendiri..
Korang akan rsa rugi bila sahabat yang ada ini disia2kan begitu setja..
Korang jugak akan merasa putih mata bila korang dapat tahu apa kelebihan melawat/menziarahi orang sakit apatah lagi sering berada disebelah dia untuk support dia ketika dia sakit..

Saya sudah cukup puas bilamana saya sendiri merasai itu semua dan saya sangat bersyukur kepada ALLAH SWT kerana Dia telah memberi kesempatan kepada saya untuk mengenal peribadi sahabat2 saya, merasai sakit seperti apa y orang laen alami jugak, dan mengurniakan saya kematangan dalam mengurus apa2 pekerjaan mahupun situasi kerana pengalaman yang ALLAH beri 2.
Hamba-Mu ini amat bersyukur Ya Allah..

Bila saya sakit,, saya akan mendoakan orang yang menjaga saya ketika saya sakit dan saya jugak akan lebih mengenali orang itu dengan hanya melihat segala perbuatan dia.. Dan apa yang saya tahu, doa e2 akan mudah diterima kerana orang sakit e2 labih dekat dengan ALLAH. Jadi, bilamana ada jak orang sakit.. Saya akan sentiasa amik perhatian walaupun bukan kawan/sahabat saya sendiri sebab saya pernah merasa apa yang dorang rasa walaupun penyakit dorang x seserius penyakit yang saya alami dulu..

Saya jugak cukup marah bila saya dapat tahu ada orang sakit tapi dibiar2 begitu shja.. Saya akan cari orang yang sepattnya brtggungjwb itu.. Huh..!! Bukan saya tidak pernah merasa sakit.. Apatah lagi yang demam panas.. Perlukan pengawasan sebb demam pun boleh menyebabkan kematian seperti yang pernah saya dengar dripada seorg senior saya kat sekolah dahulu.

Saya cukup bersyukur apatah lagi saya dapat tahu :
Bilamana seseorang itu melawat saudaranya yang sedang sakit, maka 70 000 malaikat akan mengiringinya dan sentiasa berselawat dan memohon ampun untuk si pelawat dan jugak si pesakit sepanjang keberadaannya disitu..

Tidakkah sangat rugi bila benda sekecil ini tapi besar ganjarannya dipandang enteng sahaja..??
Kalau saya ingin bertanya.. Saudara/Saudari sekalian, sudah berapa kali ka korang melawat orang yang sakit especially orang yang sakit tu adalah orang yang rpat dgn korang..??
Better korang jawab sendiri..


...SeRaM kEr...

 Assalamualaikum semua..

Pagi y dingin kat Sabah ne mmg menusuk tulang-belulang sa ohh..
Tetiba rasa nak 'bertukang' kat entry sa ne...

Kat Kampung..

Teringat saya tym kat kampung. Seingat saya tym tu umur 16 tahun.. 
Saya n the genk sumandak2 kampung mmg kerja kami org pmpn bertugas menyusun,mengemas, mencuci, membasuh, memasak bilamana ada je majlis2 keramaian, kenduri atau ada event trtntu diadakan kat kampung tuh..

Saya TERsgt la igt ketika tuh jam mnunjukkan pukul 11.48p.m... Kitaorang masih lagi bertugas membuat persiapan untuk esok, iaitu majlis Pernikahan/Perkahwinan abang sepupu saya. Ketika tue kan,, saya ditugaskan menjaga bekalan makanan kat stor.. WOW..!! What the meaning by that?? Hahah.. Saya kena sruh jga lauk-pauk yang sedia dmasak mcm ayam goreng,ikan gorang,telur rebus dll.. Stok minuman dan juga peralatan pinggan mangkuk jugak kena sumbat dalam bilik y sama. Semua ini demi untuk teda sesepa y cuba2 nk mcopet n melepak kat sana. Why me..?? Sebab mmg turn saya y mnjga.. Kitaorg ada jadual tugasan..

Ketika tue toksah tya, mmg saya sorang2 jer.. Sambil menyelam minum air. Sambil baca buku, sambil tu saya makan lauk-pauk tu jugak (hahaha). Best bha. Makan kan, apa y x best.. Sya menjamah nasi putih berlaukkan telur goreng masak merah kat situ.. Nyamm.. Sedap bha..!! (>_<)

Lama2 kat bilik tu, tiba2 ada budaq2 kg tah mane tah y mngacau kat luar sliding door tuh..
Ketuk2 tingkap bilik tuh then drg ktawa2 kat luar.. Actually saya tak nmpak drg kat luar sbb cermin tingkap tu gelap. Malam pulak tuh, so mmg drg le y nmpk sa kat dlm..Saya pun tahan hati jak tuh sbb mmg sure Ayum n the genk tuh y mggu ketntraman awam ku kat situ. Saya biarkan jak, malas nk layan karenah bebudaq nakal tuh.,,

Mmg bikin geram sbb drg tetap mgetuk2 tingkap tu. Jadi, saya pun bukak sliding tuh then :

" Ayum, kanapa kamurank ketuk2 sliding ne??! Dah xde pintu depan ke nak masuk..??! "

Saya nampak drg lari2 anak menuju ke depan.. Ketawa kunun bha drg.. (= =')
Saya nmpk budaq kecik2 dekat 2 3 org cmtu ler.. Tetaw plak Ayum ke bukan sbb gelap sangat tym tuh. Pastu, belakang mmg mgadap kat hutan.. Huhuhu.. Saya malas nak layan trus tutup tingkap n continue my duty..

" Dang, pergilah naik tidur. Biar babu y ganti kesian kmu nak. Pergilah tidur kat ats bilik drg Ain. Ada kakak kmu jugak kat sana tuh.. "

Sya y smmgnya mgantuk thap gaban pun turuti jua arahan babu ku tue.. Dalam perjalann saya nak naek ats, saya nmpak org2 kg. n saudara-mara masih lagi bertungkus-lumus menyiapkan persiapan untuk pagi ne.. Huhu pagi,, Sekarang jam mnnjukkan pukul 1.48a.m. Mmg pagi dah pown..
Rajin la drg ne, tak penat ker..?? Hurm.. ada turn kott.. Xpe la. Baek saya naek tido tym..!! 

Kat bilik tuh saya nmpk kakak saya n kakak sepupu saya tgh sembang2 kosong..
Drg ne x penat ker? Bukan ker dr pg lg berkerja..?? Ape la drg kakak ne, buang tenaga jer. Ada wktu tidur tuh,, tidur la. Sayang btl..

Saya cuba lelapkan mata ne tp x dpt. Jam menunjkkan pukul 2.42a.m..  Asyik payah nk tido. Gundah ke kiri ke kanan saya dibuatnye.. Mmg payah..!! Lastly, saya bangun n cari mana2 buku yang bole d baca smntra mnggu mata ne nak tutup. Drg kaka mash lg sembang. Sggh kuat tenga drg ne arh... Saya tetaw cmne, akhirnya saya tertidur jugak sedangkan baru 1 muka surat saya baca..

Antara sedar x sedar,, saya terdengar suara garau lelaki kat situ. Agak mgejutkan, saya try bangun tapi apa y sa nmpak hya gelap.. Tak nmpk pape pown tp saya rsa bdan saya bergerak..Saya rsa perut saya sangat sakit. Macam kena tekan dari dalam. Saya rasa saya muntah tym tuh. Bukak je mata, saya nmpak my mam, babu n nenek pn ade kat sna mnlg saya berdiri. Saya nmpak mmg real ada kotoran kat lantai.. Muntah aku kott..?? Oleh kerana kesakitan y teramat, saya menangis jugak.!! Mmg sangat sakit korang xkn fham..

*****

Seminggu Kemudian..

Kat Rumah..

" Fatin, apa khabar perut kau? Masih sakit lagi ka?? " Kaka ku brtya dgn prihatin.
" Alhmdulillah nda suda. Kenapa kak? "
" Ouh,, Baguslah. Kau igt ka apa y brlaku kat kg..?? Kau igt apa y kau trmakan sampai kau muntah2.?? Kaka ku ne mcm trlebih prihatin la plak.. 
" Banyaknya solan. Saya igt bha apa y berlaku... Makan..?? Makan apa arh tym tuh..?? " Saya berfikir..
" Aku bukan apa, tapi kau igt ka tym kau muntah tu apa y trjadi..?? " Dia tya lg.
" Ndada jua. knapa kaka tya ne? Ada pape ka? " Saya bertya penuh tnda tya. (Uiisseehhh..! Macam cerpen la plak.. Haha)
" ... Kau taw ka, tym kau tidur tuh. Kami dengar suara lelaki keluar dari mulut kau. Kami igt kami salah dengar. Punya la kami trkjut tym tuh..! Suara garau y kuat sampai Kak Nonoi kau pun lari pergi tepi katil. Aku plak cuba dekat kau tapi.." HUH??!! Suara garau laki2..??!!
" Tapi apa..?? " 
" Tiba2 kau muntah. Kat baju aku lg tuh.. Bagus tul kau arh. Drg mama pun dtg sbb 'suara' kau tuh bukan maen kuat lg bha.. Drg tya kau knapa, tp kau diam. Asyik geleng2 kepala kau jak. Pastu Fatin.."
" Pastu apa..?? " Saya mula berminat nak dgr..
" Pastu, kluar lg suara tu, kau muntah lagi. Banyak jua kau muntah tuh.. Apa kau makan arh?? "
" Oh?! Hahahah.. lucu plak tp seram plak saya dengar. Betul2 bha..?? "
" Kau pikir aku tipu..? E2 oke lg Fatin,, Y bikin kami tkut tuh, selepas kau muntah2, kluar suara tuh balik sambil menjeling2 sama kami bha.. Kau taw ka apa prasaan kami tym tuh..? Dgn mata kau y mmg bikin tkut tuh.. Kami nmpk mmg bukan kau tapi org laen. Berpusing2 kepala kau macam cari sesuatu jak.. Betul ka kau nda igt apa2??? "
" Ouh.. Saya mcm nda igt la. Mcm sedar nda sedar jak tym tuh.. Y saya taw saya nmpk gelap jak tym saya rsa saya muntah2.. Nda taw plak saya tgk2 org.. Pasal suara tuh bha kan,, mmg saya ada dgr jugak tp ntah la.." 

Saya berfikir lama betul taw semata2 maw igt balik jak peristiwa saya kena 'rasuk sekejap' (ade ke istilah tu..??) At last Saya igt jugak. 



Apa y pling pentg.. Mmg saya ada tegur bebudaq kat tingkap tuh.. N ternyata bukan manusia.. Addehhh..! Dah la saya jerit2 kat budaq2 tuh. Pastu kat depan hutan lagi tuh.. Fatin.. Fatin... Saya teringat sbb Nenek saya y ctaw sama saya. Bukan sbb dy nmpk apa saya buat tp selepas dy tawar saya.. Rawat saya dgn air limau kapas yang ada bacaan ayat2 Qur'an.. Katanya mesti saya ada ggu y nda2 kat mana2 malam tuh.. Saya pun berfikir la..

By the way.. Saya mmg belajar something drp kejadian ne.. Korang kalau x seram mksudnya korang x fham apa yang saya nk sampaikan.. Papepn x pe la.. Sya x kesa. Cerita ne just maw kongsi2 jak. Mana y baik jdkan teladan n y bruk jdkn sempadan.. Bila teringat mmg seram saya dibuatnya. Sejak hari tuh, saya xbetah lagi stay lama2 kat bilik tempat saya duty tuh.. SERAM...!
Start hari tu jugak la lauk telur goreng masak merah menjadi trouma buat diri saya n mmg xkan makan melaenkan terpaksa sampailah sekarang...

Kita sebagai org Islam wajib beriman dengan perkara ghaib. Masing2 fikirlah..

kArTuN KoMiK SaJe2..

Bha,, Assalamualaikum..

Kali ne nak mempersembahkan wayang gambar.. Hehehe
Nda bha,, gurau jak.. Actually, saya mahu kac taw korang yang saya da lama dah nak upload lukisan ne tapi saya xde masa,, Hehe (>_<)

Jadi makanya d kesempatan yang ada, saya upload ler.. 


Ini saya lukis tym kat PLKN KKDB dulu..
4 ur information.. Saya ex-student kat sana. Kump.1 Siri 9 2012..
Gambar Pemandangan Waktu Malam Surau 'BAHTERA' al-Hidayah

 Nur Mahirah Kupri


> Kenal tym form 4 kat SEMAI..
> Pandai Berbahasa Arab
> Lucu, ceria dan periang
> Cita2 maw jadi Proffesor B. Arab

Aammiiinn...

Nursyuhaidah Mahfuzah Saidil

> Goog looking
> Terrer Math even +Math
> Tetap pendirian
> She want 2 b a Doctor

Ammiiinnn.. 

Farah Nadia Abd. Hafiz

> Lembut tapi berduri
> Yatim
>  Sensitif, tabah dan berani
> Lawyer is oke bha

Ammiiinnn

Nur Hafizah Salamin

> Diam ubi berisi
> Tabah dan baik
> Sukakan Keriangan
> Mu'alimah

Ammiiinnn..

Najihatul Hanna Wasimin

> Pendiam 
> Suka berkawan
> Suka belajar
> Teacher I guess

Ammiinnn... 

Hasifah Atikah Ibrahim

> Orang kata kami kembar
> Yatim Piatu
> Sensitif, kuat dan tabah
> Ustazah Bha...

Amiiinnn... 

Madihah Rehana Ku Othman

> Pendiam tapi tegas
> Gemar buat lawak
> Sopan dan berani
> Ustazah/ Pharmacist

Amiiinnn.. 

Nur Hidayah Abd. Rahman

> Sporting
> Tak suka stress
> Tabah dan Kakak y baik
> Peguam

Amiiinnn...

Wafa' Sarip

  > Good in Hafazan
  > Pering n ceria
  > Pandai berbahasa Arab
  > HAFIZAH

 Insya-ALLAH Ammiinnn..

Siti Qhadizah Ag. Ismail

> My cousin
> Ceria dan Melucukan
> Satu2nya sahabat y hafal semua Tarikh hari lahir kami sumer..
> Guru suppose 2 b..

Ammiiinnnn 

Dewi Fatikha Amin

> Lemah lembut dan sopan
> Tabah dan pemendam
> Jarang bergaul dan pemalu
> Akauntan

Ammiiinnn

Adira Idris

> Pemalu dan pendiam
> Punctual
> Suka menolong orang
> Ahli Perniagaan

Ammiiinnn.. 

 Noor Hadirah Wahid

> Diam ubi berisi
> Good as a prefect
> Yatim
> Guru/Ustazah

Amiiinnn

Nur Aqma Nafeera Abd. Saib

> Periang dan memahami
> Melucukan
> Ganas (dalam hati ada taman)
> Akauntan/Ahli perniagaan

Ammiiinnn 

Nurhidayah Rudi

> Diam ubi berisi
> Very Well Math n +Math
> Kuat dan penyabar
> Ustazah/Guru Math

Ammiiiinnn...  

 Nur Azzyati Tajudin

> Periang
> Suka belajar
> Baik hati
> She's good as a teacher

Amiiinnnn...

Subaihah Kamal

> Lembut tapi berduri
> Baik dengan sume orang
> Kenal tym F4 d SEMAI 
> Pengarah Bank kott..!!

Ammiiiinnn...

Simaa Sholehah Sabudin

> Serius tapi ramah
> Suka bercerita
> Nama dia dan kakaknya hampir sama
> Maw jd guru bha ne..

Ammiinnn..

Marsurimah Mahrin

> Bagi yang baru kenal, agak sukar menyebut namanya..
> Kecik2 cili api..!!
> Flexibel ohh...
> Akauntan

Amiinnnn...

Filzah Ishak

> Brutal/ Ganazz
> Loyalty
> Serius dalam mencari kawan
> Ahli perniagaan

Ammiinnn..

Nurul Syaherra Norfini

> Aktif dan agresif
> Good in relationship with her friend
> Periang
> Jurulatih sukan/Guru PJK

Amiiiinnnn...

Milah Karim

> Aktif dan agresif
> Berani 
> Flexibel
> Akauntan ngam..

Amiiinnn..

Shreeniza Adok

> Melucukan dan periang
> Sporting bertempat
> Berani dan agresif
> Ngam jadi ahli perniagaan

Ammiiinn..

Ini SAYA,, 
~...tetaw maw tulis ape...~

Juwita Fadhilahsari Jumadi

> Melucukan dan periang
> Anak kelahiran indon HEHE
> Pantang dicabar
> Doktor ngam..!!

Ammiiinnn..

~ ...Banyak melukis ikut mood... ~

Nursiyami Sobah Israk

> Bagi yang tetaw 'Sobah' tu pun nama dia
> Ceria dan lawak
> Bertindak ikut tempat dan situasi
> Ahli perniagaan/ Akauntan

Amiinnn...

DK. Ezza Zulaiha

> Periang dan ceria
> Loyalty
> Kuat baca novel HEHE
> Peguam

Ammiiinnn..


~ ...penat berimaginasi... ~

Nur Syafiqah M. Nasir

> Aktif dan agresif
> Melucukan dan menyenangkan
> Brutal/ Ganazz..
> Polis/ Tentera

Amiiinnn..

Dinny Ammarah Maidin

> Cepat tersentuh
> Flexibel
> Loyalty
> Guru

Ammiinnn...

Nurul Syahidah Lokman

> Aktif dan agresif
> Lawak dan melucukan
> Berani dan tegas
> Polis/ Akauntan / Ahli perniagaan

Ammiiinnn

Nur Azian Nazri@Yunggut

> Periang dan ceria
> Baik hati dan telus
> Strong in relationship with her friends
> Guru

Ammiiinnn

~ ...pusing,, pusing,, (= =')... ~

Habibah Nabilah Ahmad Nazri

> Diam ubi berisi!!
> Loyalty
> Peramah dan menceriakan
> Ustazah Insya-Allah

Ammiiinn,,,

Nor Shahirah Md. Emzani

> Diam ubi berisi..!
> Pendiam tapi ramah
> Toleransi dan berdedikasi
> Doktor/ Guru

Ammmiiinn...

Zarinah Ulad

> Aktif dan agresif
> Loyalty
> Ceria dan periang
> Guru/ Peguam

Ammiiiinnnn...

Aida Nadhirah Suhaili

> Ceria dan periang
> Genk novel..HEHE
> Toleransi
> Peguam/ Ahli perniagaan

Amiiiinnn..

Nur Syahida Abu Mas Onn

> Ramah dan periang
> melucukan dan loyalty
> Suka binatang peliharaan
> Doktor/ Guru

Amiiinnn...

Siti Rowena Abdurrasik

> Berani dan tegas
> Ceria dan ramah
> Loyalty and courage
> Polis/Guru/Ahli perniagaan

Amminnnn...

Norfarahin Norwen

> Loyalty 
> Periang dan ramah
> Serius dan tegas
> Ustazah/ Lawyer/ Kaunselor

Ammiiinn...

Nur Hidayah Abdul Rahman

> Ceria dan ramah
> Tidak suka stress
> Berani dan berdedikasi
> Peguam oke..

Ammiiinnn..

Norazuwen Rusli

> Unik dan flexibel namanya
> Baik dan ceria
> Peramah dan tegas
> Doktor memang..

Ammiinnn...

~ Bulih ikut trend tapi biarlah berlandaskan SYARIAT ~


Nur Ashiqen Md. Noh

> Melucukan dan ceria
> Loyalty
> tegas dan berani
> Guru/ Lawyer/ Doktor

Ammiiinn...

Almiah Sari Rozneh

> Baik dan ramah
> Ceria dan periang
> Educated
> Guru/ Peguam

Ammiiinn

Nurmadihah Mardhiah Zulkifli

> Baik dan ramah
> Toleransi dan berdedikasi
> Setia bersahabat
> Guru

Ammiiinn..

Nur Suhaidah Ismail

> Ramah dan baik
> Good loyalty
> Ganazz tapi dalam hati ada taman
> Guru/ Peguam/ Polis

Ammiiinnn..

Nur Izzati Mathirah 

> Cool
> Loyalty
> Ramah dan periang
> Guru/ Ahli perniagaan? Lawyer

Amiiinnn..

Norabidah Maulad Ruslan

> 'Maulad' tu pun namanya
> Kecik2 cili api..!!
> Periang dan ramah
> Akauntan

Amiiinnn...

Nur Aini Haziqah Abd. Rahman

> Baik dan ramah
> Ceria dan periang
> Toleransi dan berdedikasi
> Guru/ Kaunselor

Amiinnn..









Semua lukisan ne saya lukis khas buat sahabat2 saya ex-SEMAI a.k.a TUNAS SPM 2011.. 
Saya takkan dapat jumpa sahabat seperti kalian lagi. 
Semoga kalian dapat mencapai impian masing2 dengan cara tersndiri dan ikhlas lillahi ta'ala.. 
Saya bersyukur dapat berkenalan dengan kamu even mungkin hanya dalam masa 5 tahun dan juga 2 tahun... Harap kita dapat bertemu lagi di masa akan datang.. Insya-Allah..
Saya sayang kamu semua wahai sahabat2 ku... (>_<)

Mohon Maaf kiranya terdapat kesalahan dalam entry kali ini.. 
Segala kesulitan dan kesalahan harap dimaafkan..
Sehingga bertemu lagi,, Assalamualaikum...