-moz-border-radius: 25px 10px / 10px 25px; border-radius: 25px 10px / 10px 25px;

Pelajari sesuatu yang baru disamping memberi pengajaran buat semua (>_<)

Daripada Abu Hurairah r.a, Nabi SAW bersabda:
" Siapa yang Allah kehendaki kepadanya kebaikan, nescaya Allah mengujinya "
~Riwayat al-Bukhari~

...SaVe gAzA...

Asslmua'laikum W.B.T..

Alhmdlh syukur sgt2... Sudh 4 hari stlh saya mndgr saudara2 seIslam kita kat Palestin..
Saya sgt brasa trharu dan amat brgmbira dgn apa y tlh dkecapi oleh drg kat sana... Terasa mcm maw mngs pun ada.. Meliht drg syahid, mlihat kekuatn Iman y mmbara dlm dri drg,, kecekalan drg mghdapi ujian Allah,, kejituan drg dlm mmprthankan hak mutlak Islam dan jugak hak drg di bumi Palestin..
Smoga ianya brpnjgn smntra Gaza bgun n bangkit lgi..

Huhuhu,, sth dunia mlihat n mgtahui apa y brlaku,, hal ini trus jak trsebar dgn sgt luas shgga ke Facebook pun gempar ttg gud news neyh.. Alhmdlh Ya Allah.. Orang Islam d sluruh dunia pown mula buat Solat Sujud syukur n doa slmt.. Semua mlakukan solat sunat Hajat mudh2an semuanya brtrusan.. Aamiiinn..

Saya trus trg mmg sgt trharu n mw mngs lerr,, 
At least, kita ada mnyumbang ntuk drg kat sna wlau hya doa pun da kira oke da tuh.. drp xde lgsung en..?? Sgt mnghentak jiwa n naluri hati dgn apa y brlaku..
Saya nk gmbrkan prasaan saya pown dah xtaw cmna da.. Pokoknya mmg saya gmbira n brsyukur dgn apa y brlaku..

Saya sgt kagum dgn kteguhan hati drg kat sna..
Saya kagum dgn keyakinan drg pda Yang Satu..
Saya kagum dgn kegigihan drg dlm mnjalani khdupan drg kat sana..

Lalu..

Saya kecewa dgn kteguhan hati sstgh kita dcne..
Saya kecewa dgn kkyakinan y kurg dlm certain kita neyh...
Saya kecewa dgn kgigihan sstgh org y x mmprdulikan mreka y dsna..

Namun..

Ketguhan hati sya y sering brbolak-balik,,
Keyakinan y kurg mntap,,
dan kgigihan saya dlm menymbg kpd mreka2 e2,,
x mlayakkan sya ntuk brkta sdemikian pda sstgh org e2..
Kerna smmgnya sya x mmpu ntuk mlakukan apa2..
Saya paling kecewa...!!
Kecewa dgn dri saya sndri... Sering slhkan dri sndri..
Sgt myedihkan n sgt mmalukan...

Apa y bole sya buat..?? Hya mmpu brdoa n mmbntu dlm sumbgn asasi kpda mreka..
Xdpt brsma2 dgn drg kat sna..

Tetapi,,

Saya brsyukur dgn apa y sya dpt..
Sbb sya mmg x mmpu,,
x kuat,,, x yakin,, x mungkin,,
Akan dpt ke sna brsma2 mreka..
Sya brsyukur wlau hya dpt bntu mreka dgn apa y saya mmpu..

Kepada saudara2ku y di sna..
Maafkn dri ini krana xmmpu ntuk brsma2 kalian dsna..
Hya mmpu mnyumbg dri blkg tabir jak,,
Smoga kalian hdup dgn aman n sjhtera sntiasa..
Shgga ke akhirnya...
AAmiiinn...

Ya Illahi,,
Tetapknlah keimanan mreka, kteguhan mreka, 
kekuatn mreka, keyakinn mreka, kesbran mreka, trhdp apa y brlaku n trjdi dlm khidupn mreka...
Perkennknlah Ya Illahi..

Smoga kita dpt mngkatkn lg keimnn n kyakinn kita trhdp Allah SWT agr kita x mdh trpesong apalgi sesat drp jlan y tlh Allah ttpkn ntuk kita... 
(>_<)




Tiada ulasan: